HELSINGIN KAIVOPUISTON ALUEELLA MURTAUDUTTIIN NOIN 30:EEN AUTOON — EPäILTY VANGITTIIN VIIKONLOPPUNA!

Helsingin poliisilla on esitutkinnassa rikossarja, jossa epäilty murtautui noin 30:een autoon Kaivopuiston alueella. Automurrot tapahtuivat 24.–28. huhtikuuta.

Murtojen kohteena oli pääasiassa uudehkoja Mercedes Benz -merkkisiä autoja, joiden pienen sivuikkunan epäilty oli rikkonut. Ensimmäinen murtosarja tapahtui 24.–25. huhtikuuta.

Poliisi teki autoihin teknistä tutkintaa ja kävi läpi valvontakamerakuvaa. Rikospaikkatutkinnassa selvisi, että autoissa oli käyty sisällä penkomassa paikkoja.

Toinen automurtosarja tehtiin Kaivopuistossa 27.–28 huhtikuuta. Epäilty valitsi kohteiksi jälleen Mercedes Benzejä, ja tekotapa oli sama kuin aiemmin.

Poliisi otti epäillyn kiinni yöllä 28. huhtikuuta varkauden yrityksestä ja huumausainerikoksesta epäiltynä.

– Ilmoittajan mukaan epäilty oli ollut lähellä yhtä autoa, johon oli yritetty murtautua pienestä takasivulasista. Ilmoittaja ei kuitenkaan nähnyt ikkunan rikkomista. Poliisipartio huomasi, että epäillyn kenkien pohjassa oli lasinsirua, kertoo rikosylikomisario Mikko Minkkinen.

Rikostutkinnassa saatiin näyttöä, jonka mukaan kiinniotettua henkilöä oli syytä epäillä kummastakin murtosarjasta huhtikuun lopussa.

Poliisi epäili samaa henkilöä aiemmin vastaavista automurroista Kulosaaressa, Itä-Helsingissä ja Vantaalla vuosina 2023 ja 2024.

Lue myös

Näin monta automurtoa tehdään keskimäärin päivässä!

Helsingin poliisi selvitti automurtosarjan — miestä epäillään ainakin 12 automurrosta!

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

2024-05-07T15:47:24Z dg43tfdfdgfd