KANNATTAAKO SIJOITTAJAN VALITA KIINA VAI INTIA? SALKUNHOITAJA: KORKOSIJOITUKSET NYT ”INTIALLE 100-0”

Korkosijoittajalle Intia on nyt selvästi Kiinaa houkuttelevampi, arvioi Aktian salkunhoitaja Mikko Kuisma.

Intia tarjoaa tällä hetkellä korkosijoittajalle selvästi parempaa tuottoa kuin Kiina, katsoo Aktian salkunhoitaja Mikko Kuisma.

Intian kasvuvauhti ja Kiinan liitetyt poliittiset riskit ovat saaneet sijoittajat tarkastelemaan Intiaa entistä enemmän myös vaihtoehtona Kiinalle.

”Jos katson omia joukkolainasijoituksia, niin kyllä ne menevät tällä hetkellä Intialle sata–nolla. Kiinan korkotaso on hyvin matala, jopa matalampi kuin Euroopassa. Kun siihen lisätään Kiinan valuuttaan kohdistuva heikkenemispaine, niin en näe suuria perusteita olla Kiinassa tällä hetkellä”, Kuisma sanoo Markkinaraati-ohjelmassa.

Katso video täältä

”Intia tarjoaa tällä hetkellä selvästi korkeampaa nimelliskorkoa ja myös hyvää reaalituottoa”, hän lisää.

Osakemarkkinoilla tilanne on kuitenkin Kuisman mukaan toinen.

”Intian pörssihän on tällä hetkellä aika kallis ja sen P/E-luku (arvostuskerroin, tuloksen suhde markkina-arvoon) on tällä hetkellä noin 22, kun se Kiinassa on 11. Eli maariski on mielestäni aika hyvin hinnoiteltu Kiinassa. Jos maariskiä on valmius ottaa ja etenkin jos ottaa lyhyen sijoitushorisontin, niin ehkä osakesijoitukset laittaisin Kiinan eduksi 75–25.”

Suomen Pankin neuvonantaja Risto Herrala huomauttaa, ettei sijoittaminen Intiaan ole ”ihan suoraviivaista”, sillä ulkomaalaisten yksityissijoittajien sijoituksia säännellään tiukasti ja sijoitukset ovat mahdollisia lähinnä ammattisijoittajien kautta.

”Intian osakemarkkina ei ole hallinnollisesti maailman helpoimpia. Ehkä rahastot ovat siinä mielessä helpoin tapa sijoittaa Intian osakemarkkinaan”, vahvistaa myös Kuisma.

2024-05-04T07:01:16Z dg43tfdfdgfd