ANNIKA SAARIKOLTA TYLY KUITTI PETTERI ORPOLLE YKKöSAAMUSSA: ”VUODEN AIKANA KASVANEET VELKA, KONKURSSIT JA TYöTTöMYYS”

”Suomi-neidosta tulee Euroopan alv-kuningatar”, Annika Saarikko kommentoi Orpon hallituksen taloustoimia.

Keskustan puheenjohtaja, entinen valtiovarainministeri Annika Saarikko arvioi Petteri Orpon (kok) taloustoimia kovin sanoin. Saarikko jakaa silti hallituksen tavoitteen velkaantumisen supistamisesta ja pitää sitä oikeana ja välttämättömänä.

Hän epäilee kuitenkin Orpon hallituksen tavoitteiden toteutumista ja huomauttaa, että esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon vastuuministeriö ei usko suunniteltujen leikkausten toteutumiseen.

”Toisaalta kaikki riippuu siitä, toteutuuko ennustettu talouskasvu. Mitään merkkejä talouskasvusta ei ole, Suomessa on viimeisen vuoden aikana kasvaneet velka, konkurssit ja työttömyys”, Saarikko kuittasi Ylen Ykkösaamussa lauantaina.

Hän arvostelee erityisesti arvonlisäveronkorotusta.

”Suomi-neidosta tulee Euroopan alv-kuningatar”, Saarikko sanoo.

Keskusta olisi puheenjohtajansa mukaan pitänyt arvonlisäveron niin sanotun kymppikannan eli lääkkeiden sekä liikunta- ja kulttuuripalveluiden verotuksen ennallaan.

”Ruuan arvonlisäveron korotus olisi ollut kaikkein pahin vaihtoehto. Arvonlisäveron näin korkealla korottamisella nopeasti tulee olemaan vaikutuksia varmasti pienyrittäjissä, palvelualoilla, enkä ihmettelisi, jos harmaa talous kasvaisi”, Saarikko kommentoi.

Hän arvostelee myös sairaalaverkon karsimista.

”Kun katsoo Suomen karttaa, uskon, että monen ihmisen turvallisuudentunteeseen tällä on iso vaikutus.”

Saarikko ennakoi, että ambulanssipalveluihin joudutaan käyttämään enemmän rahaa, kun päivystyksiä ei ole. Hän arvioi, että hintalappu on lähestulkoon sama kuin 20 hoitajan vuorotyön maksaminen vuoden verran päivystyksessä.

Saarikko kommentoi Ykkösaamussa lyhyesti myös perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornasen rikosepäilyä.

”Erittäin järkyttävä, poikkeuksellinen ja vakava uutinen”, keskustan puheenjohtaja sanoi.

Hän kertoo odottavansa, että poliisi tiedottaa asiasta lisää.

Vornasen pidätyksestä uutisoitiin perjantai-iltana. Mediatietojen mukaan poliisi epäilee häntä ammuskelusta Helsingin yössä.

LUE LISÄÄ:

Perussuomalaisten kansanedustaja osallisena yöllisessä välikohtauksessa – Seiska: Kyse ammuskelusta

2024-04-27T08:08:21Z dg43tfdfdgfd