DONALD TRUMP VOI JOUTUA PUTKAAN – TUOMARI AVAUTUI TILANTEESTA: ”VIIMEINEN ASIA, JOTA HALUAN”

Trump on rikkonut tuomarin määräyksiä 10 kertaa. Seuraavaksi voi heilahtaa häkki.

Yhdysvaltojen entinen presidentti ja republikaanipuolueen tuleva presidenttiehdokas Donald Trump voi joutua putkaan.

Asiasta uutisoivat useat yhdysvaltalaismediat.

Putkauhka liittyy Trumpin New Yorkissa käynnissä olevaan rikosoikeudenkäyntiin. Trump on rikkonut ainakin 10 kertaa tuomari Juan Merchanin määräystä olla puhumatta julkisuudessa tapauksen todistajista, tuomarin tai syyttäjien perheistä.

Tuorein rike tapahtui huhtikuussa, kun Trump kyseenalaisti puhelinhaastattelussa valamiehistön puolueellisuuden, kertoo The New York Times. Uutistoimisto AP kertoo, että aiemmin Trump oli haukkunut rikosoikeudenkäynnin avaintodistajaa Michael Cohenia ja aikuisviihdetähti Stormy Danielsia sosiaalisessa mediassa.

Yksityisselliin?

Tähän mennessä Trump on saanut 1 000 dollarin sakon jokaista rikettään kohti. The Washington Postin (WP) mukaan maanantainen sakko oli viimeinen varoitus. Mikäli Trump jatkaa tuomarin asettaman kommentointikiellon rikkomista, edessä on putkareissu.

”Herra Trump, teidän täytyy ymmärtää että teidän laittamisenne putkaan on viimeinen asia, jota haluan. Olette Yhdysvaltojen entinen presidentti ja mahdollisesti myös seuraava presidentti”, sanoi tuomari Merchan WP:n mukaan.

Marchan sanoi kuitenkin, että oikeuden määräysten rikkominen vaikuttaa oikeudenkäynnin reiluuteen ja puolueettomuuteen.

”En voi antaa sen jatkua.”

Jos tuomari Merchan päättää laittaa Trumpin putkaan, hän joutuu sinne todennäköisesti ensin yhdeksi yöksi. Mutta US Newsin haastatteleman asianajajan Hermann Walzin mukaan Trump voisi pisimmillään joutua vankilaan jopa kuukaudeksi.

Trump saisi todennäköisesti yksityisen sellin ja mukaansa Yhdysvaltojen salaisen palvelun agentit, jotka pitävät hänet turvassa.

Trumpia syytetään rikosoikeudenkäynnissä siitä, että hän maksoi Stormy Danielsille siitä, ettei tämä kerro kaksikon keskinäisestä seksisuhteesta vuoden 2016 presidentinvaalien alla. Trump maksoi Danielsille 130 000 dollaria ja kirjasi nämä menot yrityksensä menoiksi.

Syyttäjän mukaan Trump peitteli kirjanpitorikkomuksella liittovaltion vaalirahalakeja. Tämä koventaa New Yorkin osavaltion lakien mukaan epäillyn teon rikkomuksesta rikokseksi.

LUE MYÖS:

Trumpin yllätyskäänne oli ”mestarillinen”, sanoo Markku Ruotsila – Putinia vastaan käytössä ”hullun miehen” taktiikka

2024-05-07T10:47:17Z dg43tfdfdgfd