HELSINGIN KAUPUNGINHALLITUS HYVäKSYI KOVAN PääTöKSEN HARTWALL-AREENASTA

Helsingin kaupunginhallitus vahvisti torstaina tehneensä päätöksensä Ilmalan areenasta eli entisestä ja nykyisin surullisen kuuluisastakin Hartwall-areenasta.

Helsingin kaupunki pyrkii edelleenkin ostamaan areenan venäläisoligarkeilta itselleen. Jos Helsingin kaupunki ei saa ostettua areenaa kesäkuun loppuun mennessä, missä aikaikkunassa kaupat pakotteiden piirissä olevien henkilöiden kanssa on mahdollista, ryhtyy kaupunki areenan suhteen pakkolunastuskeinoihin.

Päätöksestään Helsingin kaupunginhallitus tiedottaa seuraavasti:

- Kaupunginhallitus toteaa saamansa tilannekatsauksen perusteella, että käynnissä olevien kauppaneuvotteluiden johtamista varsinaiseen kauppaan kaupan mahdollistavien määräaikojen puitteissa on pidettävä epävarmana. Kaupunginhallitus katsoo, että tässä tilanteessa kaupungin on välttämätöntä ryhtyä tarvittaviin toimiin, joilla hallin saamista käyttöön voidaan edistää. Näin ollen kaupunginhallitus päättää, että kaupunki ryhtyy Helsingin Ilmalassa sijaitsevan Helsinki-halli -nimisen urheilu- ja tapahtuma-areenan (osoite Areenakuja 1) käyttöön saamiseksi seuraaviin toimenpiteisiin:

- Kaupunkiympäristön toimiala käynnistää yhteistyössä kaupunginkanslian kanssa toimenpiteet areenan käyttöön saamiseksi vaadittavien osakkeiden tai areenakiinteistön ostamiseksi kaupalla.

- Kaupunki varautuu samalla muihin toimenpiteisiin siltä varalta, ettei kaupasta kohtuullisin toimin ja kohtuullisessa ajassa päästä sopimukseen.

Liikemies ja nykyinen kansanedustaja Harry Harkimo myi Hartwall-areenan 2013 venäläisoligarkeille, Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluville Roman Rotenbergille ja Gennadi Timtshenkolle. Kauppoihin Harkimo joutui rahapulansa takia.

Helmikuusta 2022 lähtien Hartwall-areena on ollut tyhjillään Venäjän aloitettua raakalaismaiset sotatoimensa Ukrainassa. Venäläiset ovat rahoittaneet sinäkin aikana areenan huoltotöitä.

Lue myös: Suomen sensaatiomaalivahti romahti NHL:ssä

2024-03-28T09:33:15Z dg43tfdfdgfd