HETI VAROITUS: ”VALTAVA LAKKOAALTO” TULOSSA SUOMEEN

Hallitus petaa jo ensi syksyn työmarkkinakierrokselle valtavaa lakkoaaltoa, varoittaa vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekonen.

Oppositio kritisoi tuoreeltaan rajusti sitä, että poliittisia lakkoja ja tukilakkoja rajoittavat työrauhalait etenivät eduskunnassa perjantaina.

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan mietintö työrauhapaketista valmistui.

Valiokunnan jäsen Aino-Kaisa Pekonen (vas) kritisoi sitä, että työministeri Arto Satonen (kok) ei ole halukas enää neuvottelemaan asiasta.

Ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestö ITUC on pyytänyt YK:n alaista kansainvälistä työjärjestöä ILO:a puuttumaan Suomen hallituksen aikeisiin rajoittaa lakko-oikeutta, kertoi työmarkkinakeskusjärjestö SAK taannoin. ILO toimitti työministerille kirjeen, jossa se kehotti hallitusta vielä neuvottelemaan lakko-oikeuden rajoituksista työmarkkinaosapuolten kanssa.

Satonen sanoi, että keskustelut on jo käyty. Tätä kritisoivat nyt oppositiopuolueet SDP, vihreät ja vasemmistoliitto.

”Pyrkimys lakkojen määrän vähentämiseen on hyvä, mutta hallituksen työmarkkinapolitiikka tulee johtamaan päinvastaiseen lopputulokseen. Ideologisella sanelupolitiikallaan hallitus petaa jo ensi syksyn työmarkkinakierrokselle valtavaa lakkoaaltoa, johon Suomella ei olisi tässä tilanteessa varaa”, Pekonen varoittaa tiedotteessaan.

SAK-järjestöt lakkoilivat laajasti hallituksen työelämälakeja vastaan tänä keväänä. Pitkin lakkokevättä on ennakoitu, että työmarkkinakierroksesta syksyllä tulee vaikea.

LUE MYÖS:

Hallituksen aikeista leimahti rajusti – Nyt Teollisuusliitto uhkaa: Paikallinen sopiminen jäihin syksyllä
Piru on irti, ja nyt on syytä pysähtyä – PS:n viesti muuttui radikaalisti, eikä kokoomuskaan ajanut näin valtavaa mullistusta

2024-04-19T09:48:39Z dg43tfdfdgfd