JäRVENPääN EPäILTY RAVINTOLA-AMPUJA OTETTU KIINNI – POLIISIN MUKAAN AMPUMISESSA OLI KYSE VäLIENSELVITTELYSTä

Simu Perälä, Maria Rosvall

Poliisi kertoi maanantaina ottaneensa kiinni Järvenpään epäillyn ravintola-ampujan. Epäilty otettiin kiinni asunnosta Järvenpäässä maanantaina iltapäivällä kahden aikaan.

Poliisi ei ole kertonut epäillyn ampujan sukupuolta tai ikää. Tutkinnanjohtaja Sanna Rentola Itä-Uudenmaan poliisista ei kommentoinut sitäkään, sujuiko kiinniotto rauhallisesti.

Aiemmin maanantaina poliisi tiedotti, että ravintola-ampumisessa oli kyse toisensa entuudestaan tunteneiden ihmisten välienselvittelystä. Poliisin mukaan ampumisessa loukkaantui kaksi ihmistä. He olivat maanantaina edelleen sairaalahoidossa, mutta heidän vammansa eivät poliisin mukaan olleet hengenvaarallisia.

Rentola ei halunnut kommentoida myöskään uhrien ikää tai sukupuolia.

- Meillä on hyvä käsitys tapahtumien kulusta ja tapahtumiin liittyvistä henkilöistä, mutta yksityiskohdista tiedottaminen tässä vaiheessa voisi vaarantaa esitutkinnan. Yksityiskohtia ei tässä vaiheessa vielä voida sen enempää antaa, hän sanoi.

Uhrit yhä sairaalassa

Poliisi sai ilmoituksen ampumisesta Järvenpään Wärtsilänkadulla sijaitsevassa ravintolassa lauantaina iltakahdeksan jälkeen. STT:n tietojen mukaan kyseessä on Saunakallion aseman läheisyydessä sijaitseva ravintola Roze.

Poliisin saaman ilmoituksen mukaan ravintolassa oli ammuttu useita laukauksia.

STT:n paikalta sunnuntaina saaman tiedon mukaan ampuminen olisi tapahtunut ravintolan ulkopuolella, mutta asiaa ei ole voitu varmistaa.

Tutkinnanjohtaja Rentolan mukaan henkilötodistelulla tulee oletettavasti olemaan suuri merkitys tapauksen selvittämisessä. Sunnuntaina poliisin tilannekeskuksesta ei osattu arvioida STT:lle tapahtuman mahdollisten silminnäkijöiden määrää.

- Kun kyseessä on ravintola, niin oletettavaa on, että paikalla on ollut muitakin kuin osalliset, tilannekeskuksesta sanottiin.

Poliisi pyytää edelleen tapauksen silminnäkijöitä ja asiasta jotain tietäviä lähettämään tietonsa poliisin vihjepostiin osoitteeseen [email protected].

2024-04-22T08:16:37Z dg43tfdfdgfd