MIES TUOMITTIIN VANKEUTEEN: LEIKKASI TOISEN MIEHEN PENIKSEN IRTI

Markku Uhari

Keskisuomalainen keski-ikäinen mies on saanut vankeustuomion leikattuaan toisen miehen peniksen irti kotioloissa. Keski-Suomen käräjäoikeuden mukaan operaatio kesti yli neljä tuntia ja mies teki teon tylsällä veitsellä. Miehellä ei tuomion mukaan ollut lääketieteen koulutusta eikä uhri saanut kivunlievitystä.

Tuomittu kiisti syyllisyytensä ja kertoi käyttäneensä kirurgin veitsiä. Hän vetosi siihen, että uhri oli suostunut operaatioon. Oikeus katsoi, ettei suostumus kuitenkaan ollut pätevä. Syyttäjän mukaan teosta oli sovittu erikseen verkossa olevan verkkosivuston kautta.

- Rikos on kokonaisuutena arvostellen törkeä ottaen huomioon usean ankaroittamisperusteen täyttymisen lisäksi (miehen) sadististen tarpeiden tyydyttämistarkoitus ja asianomistajan heikon psyykkisen tilan hyväksikäyttö näiden tarpeiden tyydyttämiseksi, oikeus perustelee.

Mies syyllistyi törkeänä pahoinpitelynä tuomittuun tekoon viime vuoden maaliskuussa.

Oikeus: Jätti kahlittuna maakellariin

58-vuotias mies tuomittiin kokonaisuudessa myös muista väkivaltarikoksista. Tuomion perusteella mies oli hakenut bdsm-sivuston kautta seuraa, ja hän vetosikin oikeudessa siihen, että tekoihin oli uhrien suostumus.

Mies tuomittiin törkeästä vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä viime vuoden helmikuun tapahtumien vuoksi. Tuomion mukaan ulkomaalainen mies oli lentänyt Suomeen ja miehen luokse bdsm-sessiota varten. Mies oli oikeuden mukaan kahlinnut vieraansa tilansa maakellariin, pahoinpidellyt tämän siellä ja jättänyt tämän alastomana kahlittuna lattialle yöksi. Oikeuden mukaan teko ylitti suostumuksen rajat ja vapaudenriistoa kesti yli kolme vuorokautta.

- Vapaudenriistossa on käytetty erityistä julmuutta sulkemalla asianomistaja kahlittuna pitkäksi ajaksi yksin maakellariin asianomistajalle pelkoa ja fyysistä ja psyykkistä kärsimystä aiheuttavissa olosuhteissa, oikeus perustelee.

Käräjäoikeus tuomitsi Ari Juhani Joen, 58, neljäksi vuodeksi vankeuteen törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä, törkeästä pahoinpitelystä, lievästä ampuma-aserikoksesta ja törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

MTV:n uutisten mukaan Joki työskenteli aiemmin puolustusvoimissa kapteenin sotilasarvolla. Käräjäoikeus määräsi Joen menettämään sotilasarvonsa. Kokonaisuus istuttiin oikeudessa suljetuin ovin.

2024-03-27T14:17:01Z dg43tfdfdgfd