NäIN VENäJä VASTAA USA:N VETOON, ILMOITTAA SERGEI ŠOIGU

Yhdysvaltain apupaketti sisältää linjanmuutoksen, kun nyt Ukrainalle ollaan antamassa 300 kilometrin päähän yltäviä ohjuksia. Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu sanoo Venäjän aikovan iskeä asevarastoihin.

Venäjä reagoi Yhdysvaltojen päättämään jättimäiseen Ukraina-pakettiin iskemällä Ukrainan asevarastoihin, ilmoittaa Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu uutistoimistojen mukaan.

Yhdysvaltain kongressi hyväksyi viikonloppuna ison apupaketin Ukrainalle. Luvassa on muun muassa pidemmän kantaman ATACMS-ohjusjärjestelmiä. Yhdysvaltain senaatin on vielä hyväksyttävä apupaketti. Senaatin uskotaan hyväksyvän sen ongelmitta.

Puolustusviranomaisille puhunut Šoigu sanoi, että Venäjä kiihdyttää iskujaan Ukrainan asevarastoihin, joissa länsimaisia aseita säilytetään, sekä logistiikkakeskuksiin, kertovat Reuters ja Bloomberg.

LUE MYÖS:

Yksi asia Yhdysvaltain Ukraina-paketissa järkyttää Vladimir Putinia – Kreml reagoi heti

Šoigu myös väitti, että Venäjällä on aloite koko kontaktilinjalla Ukrainan rintamalla. Venäjä on pyrkinyt hyödyntämään Ukrainalle annettavan avun viivästymistä ja hakenut läpimurtoa rintamalinjalla. Yhdysvaltain Ukraina-paketti ehti olla pitkän aikaa jumissa kongressissa.

Yhdysvaltain paketti on kuitenkin merkittävä ja antaa Ukrainalle huomattavasti nykyistä paremmat eväät puolustustaistelussaan Venäjää vastaan. 300 kilometrin päähän yltävät ATACMS-ohjusjärjestelmät mahdollistaisivat Ukrainan iskut muun muassa Kertšinsalmen siltaan, joka yhdistää Krimin Venäjään. Tätä on kuvailtu linjanmuutokseksi Yhdysvalloilta, joka on varonut tarkkaan eskaloimasta sotaa.

LUE MYÖS:

Olaf Scholzilta uusi selitys: Tämän takia Saksa panttaa Tauruksia, joilla voisi tuhota Krimin sillan
Näinkö Venäjä häviää sodan? – Ulostulot: Kertšin silta on tuhottava

Ainakin Yhdysvaltain apu tarjoaa Ukrainan armeijalle hengähdystauon ja mahdollistaa Venäjän etenemisen hidastamisen, arvioi tutkija Mykola Bielieskov Ukrainan Kansallisesta strategisen tutkimuksen instituutista aiemmin.

2024-04-23T12:23:32Z dg43tfdfdgfd