PERUSSUOMALAISTEN PUOLUESIHTEERI: TIMO VORNANEN ON VAPAUTETTU JA TAPAUSTA KäSITELLääN PUOLUE-ELIMISSä HETI, KUN ON LOPULLINEN TIETO TAPAHTUMISTA

Työryhmä

Kansanedustaja Timo Vornanen (ps.) on vapautettu, kertoo perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää viestipalvelu X:ssä. Vuorenpää kirjoittaa, että Vornaseen on saatu nyt yhteys. Tapahtumien kulku on edelleen Vuorenpään mukaan epäselvä.

Vuorenpää kertoo STT:lle, että Vornaseen oli yhteydessä perussuomalaisten eduskuntaryhmän edustaja.

- En oikeastaan halua lähteä sen enempää avaamaan, koska tässä on kuitenkin tutkinta edelleen kesken ja haluamme jättää poliisille työrauhan, sanoi Vuorenpää STT:lle.

Helsingin poliisi kertoi lauantaina, että kaupungin keskustassa oli ollut perjantaina aamuyöllä ampumistapaus. Poliisi kertoi pidättäneensä 54-vuotiaan miehen, jota epäillään henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta.

Vuorenpään mukaan kyseessä on Vornanen. Poliisi ei ole vahvistanut epäillyn henkilöllisyyttä.

Poliisi kertoi lauantaina keskipäivällä, että pidätetty vapautetaan, kun tarvittavat esitutkintatoimet on tehty.

Seiska uutisoi perjantaina, että Vornasta epäillään ammuskelusta Helsingin yössä.

Puolue-elimet käsittelevät seurauksia osaltaan

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi tilannetta aiemmin lauantaina tekstiviestitse.

Purran mukaan rikosoikeudellisten seurausten ohella puolue ja eduskuntaryhmä tulevat toimimaan asianmukaisella tavalla.

Myöhemmin Purra kertoi vielä viestitse STT:lle, että vakavimmat mahdolliset seuraukset ovat puolueesta ja eduskuntaryhmästä erottaminen.

- Seurauksia käsitellään puolue-elinten virallisissa kokouksissa. Vakavin käytössämme oleva seuraamus on erottaminen puolueen jäsenyydestä ja eduskuntaryhmän jäsenyydestä.

Vuorenpää ei kertonut lauantai-iltana, milloin puolue-elimet kokoontuvat käsittelemään asiaa.

- Tullaan käsittelemään heti, kun on lopullinen tieto siitä, mitä on todellisuudessa tapahtunut, kertoi Vuorenpää.

Ravintolassa tuli riitaa

Poliisin mukaan kuulustelukertomukset ravintolan ulkopuolisista tapahtumista olivat lauantaina ristiriitaisia. Tapahtumista on kuitenkin valvontakameratallenne.

Poliisin mukaan Antinkadulla sijaitsevassa ravintolassa oli ollut työpaikkaseurue, jonka kanssa ampumisesta epäillylle 54-vuotiaalle miehelle oli tullut riitaa, asia oli sovittu ravintolassa.

Noin kello neljän aikaan aamuyöllä mies ja työpaikkaseurue olivat tavanneet ravintolan ulkopuolella, jolloin mies oli ottanut yllättäen esiin luvallisen pienikaliiberisen aseen.

Poliisin mukaan mies oli osoittanut aseella paikalla olleita henkilöitä ja ampunut maahan yhden laukauksen. Tämän jälkeen henkilöt poistuivat paikalta.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio kertoi STT:lle aiemmin lauantaina, että kukaan ei loukkaantunut ampumisessa.

--

STT-työryhmä: Eetu Halonen, Elina Korkee, Tuomas Savonen, Minna Pulli, Sanna Raita-aho, Emmi Tilvis

2024-04-27T16:46:59Z dg43tfdfdgfd