PERUSSUOMALAISTEN PUOLUESIHTEERI YLELLä: NäIN KANSANEDUSTAJA TIMO VORNASEN AMPUMISTAPAUKSEN KäSITTELY ETENEE

Puoluesihteeri Harri Vuorenpään mukaan asiaa käsitellään torstaina perussuomalaisten eduskuntaryhmän ryhmäkokouksessa.

Perussuomalaisten kansanedustajaa Timo Vornasta epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta. Vornasen epäillään ampuneen luvallisella aseella maahan perjantain vastaisena yönä Helsingin keskustassa poistuttuaan eduskunnan lähellä sijaitsevasta karaokeravintola Ihkusta.

Perussuomalaisten puoluesihteerin Harri Vuorenpään mukaan puolue sai lauantaina yhteyden edustaja Vornaseen, ja hänet vapautettiin samana päivänä. Vuorenpää kertoi X-palvelussa (entinen Twitter) lauantai-iltana, että Vornanen jää kahden viikon sairauslomalle.

Katso upotus täältä

Puoluesihteeri Vuorenpää kommentoi Vornasen tilannetta Ylen Aamussa.

”Eduskuntaryhmä sai häneen puheyhteyden ja hänen kanssaan käytiin asian tiimoilta monenlaisiakin keskusteluja, mutta niiden sisältöjä en tässä kohtaa lähde sen enempää avaamaan, koska tutkinta on kuitenkin edelleen kesken”, Vuorenpää sanoi Ylellä.

Puolueen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra on kirjoittanut sosiaalisessa mediassa, että ”rikosoikeudellisten seurausten ohella puolue ja eduskuntaryhmä tulevat toimimaan asianmukaisella tavalla”. Purran mukaan perussuomalaiset eduskuntaryhmineen tekevät asiaan liittyvät päätökset virallisissa kokouksissaan.

Myös Vuorenpää kommentoi Ylelle tilanteen etenemistä.

”Tällä hetkellä varmasti marssijärjestys on se, että eduskuntaryhmä on eduskuntaryhmän puheenjohtajan [Jani] Mäkelän sanoin ottamassa asian käsittelyyn seuraavassa ryhmäkokouksessaan”, Vuorenpää sanoi Ylellä.

Eduskuntaryhmien ryhmäkokoukset järjestetään torstaisin ennen eduskunnan kyselytuntia. Vuorenpään mukaan myös puolue käsittelee asiaa virallisesti eduskuntaryhmän kokouksen jälkeen. Hän ei kommentoinut Ylelle sitä, aiotaanko Vornanen erottaa puolueen jäsenyydestä ja eduskuntaryhmästä.

Helsingin poliisilaitos tiedotti ampumatilanteesta lauantaina, mutta ei nimennyt Vornasta, koska esitutkintalaki ei sitä salli. Poliisin tiedotteen mukaan tapahtumat saivat alkunsa Kampissa sijaitsevassa ravintola Ihkussa, missä ”54-vuotiaalle miehelle” ja työpaikkaseurueen jäsenelle oli tullut suusanallista riitaa. Poliisin mukaan riitaan liittyi todennäköisesti hyvin pieni töniminen, mutta asia olisi sovittu ravintolassa.

Puolen tunnin kuluttua, eli kello neljän aikaan torstain ja perjantain välisenä yönä, työpaikkaseurue ja 54-vuotias mies olivat tavanneet ravintolan ulkopuolella, missä mies oli yllättäen ottanut esiin hänellä mukanaan olleen luvallisen pienikaliiberisen aseen. Aseen piippu oli osoittanut kohti paikalla olleita henkilöitä, minkä jälkeen mies ampui yhden laukauksen maahan ja henkilöt poistuivat. Tapahtumat tallentuivat myös valvontakameraan, minkä video tullee aikanaan julkiseksi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on itse kertonut olleensa paikalla ja nähneensä osan välikohtauksesta.

Katso upotus täältä

Ensimmäisen kauden kansanedustaja Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi. Hän on valtiovarainvaliokunnan ja tiedusteluvalvontavaliokunnan jäsen. Savo-Karjalan vaalipiiristä valittu Vornanen istuu lisäksi Ylen hallintoneuvostossa.

Ampumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska, minkä jälkeen puoluesihteeri Vuorenpää vahvisti epäilyn X-palvelussa.

2024-04-29T06:00:57Z dg43tfdfdgfd