POLIISI VAHVISTI: POHJOIS-SAVON VESANNOLTA LöYTYNYT VAINAJA ON MIKA MORINGIN SURMAAMAKSI EPäILTY NAINEN

Maria Rosvall

Poliisi vahvisti maanantaina, että Pohjois-Savon Vesannolta löytynyt vainaja on vuodesta 2019 kateissa ollut nainen. 35-vuotiaana kadonneen Saara Arvan epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Asiaa on tutkittu tappona.

Henkirikoksesta on epäilty Mika Moringia, joka on aiemmin tuomittu useisiin naisiin kohdistuneista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Moring ja Arva olivat poliisin mukaan liikkuneet yhdessä ennen Arvan katoamista.

- Arvan ruumiin löytymisen jälkeen poliisi on kuullut henkilöä, jonka seurassa Arva on ollut ennen katoamistaan. Poliisi ei tutkinnallisista syistä voi kommentoida kuulustelun sisältöä tai ruumiin löytymiseen liittyviä olosuhteita, poliisin tiedotteessa kerrottiin.

Epäillään toisenkin kadonneen surmaamisesta

Moringia, 52, epäillään myös toisen naisen katoamisesta ja surmaamisesta. Toinen epäilty uhri on toissa vuonna Varsinais-Suomessa kadonnut 28-vuotias Katja Miinalainen. Moring on kiistänyt henkirikosepäilyt.

Moring istuu vankeudessa aiemmista naisiin kohdistuneista rikoksista. Viime vuoden toukokuussa Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet kuuden vuoden vankeuteen seitsemään eri naiseen kohdistuneista seksuaali- ja väkivaltarikoksista. Sen jälkeen kesäkuussa hän sai Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta kahden vuoden tuomion kahdesta raiskauksesta, kahdesta vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Kyseessä oli kaksi rikoskokonaisuutta, joissa oli uhreina kaksi eri naista.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia, ja Moring on kiistänyt kaikki syytteet. Jo aiemmin Moring on tuomittu lainvoimaisesti useisiin naisiin kohdistuneesta väkivallasta, minkä lisäksi hänet on määrätty useaan lähestymiskieltoon, joilla on suojattu hänen naisystäviään tai läheisiään.

Toissa vuoden joulukuussa poliisi julkisti Moringin nimen ja kuvan tietojen saamiseksi sekä mahdollisten lisäuhrien tavoittamiseksi. Myös STT on julkaissut Moringin nimen mahdollisten lisäuhrien tavoittamiseksi sekä koska nimenjulkaisu saattaa edistää vakavien rikosepäilyjen selvittämistä.

2024-04-22T13:02:18Z dg43tfdfdgfd