PääSIäISEN MENOLIIKENNE JATKUU, LUVASSA VOI OLLA AJOITTAISIA JONOJA – AJOKELI HUONO POHJOIS-POHJANMAALLA JA KAINUUSSA

Minja Viitanen, Iiro-Matti Nieminen

Pääsiäisen menoliikenne jatkuu tänään pitkäperjantaina. Fintrafficin tieliikennekeskuksesta arvioidaan, että liikennettä on runsaasti kello 9-14. Pohjoisessa liikennettä voi olla runsaasti vielä myöhemminkin.

Ajoittaista jonoutumista saattaa esiintyä etenkin pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4, 5 ja 9. Liikenne voi jonoutua aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka.

Maan eteläosiin saapuu vesisadealue iltapäivän aikana, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta STT:lle. Ajokelin ennakoidaan kuitenkin pysyvän hyvänä maan etelä- ja keskiosissa.

Sen sijaan Pohjois-Pohjanmaalle ja Kainuuseen on annettu varoitus huonosta ajokelistä jäätävän vesisateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

- Tälläkin hetkellä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun tietämillä on aika voimakkaitakin lumisateita, kertoi päivystävä meteorologi Sini Jääskeläinen Ilmatieteen laitokselta hieman ennen aamukahdeksaa.

- Jos Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueella liikkuu, on syytä olla varovainen.

Päivän ylimmät lämpötilat ovat tänään noin 5-11 asteen välillä maan etelä- ja keskiosissa. Jääskeläisen mukaan itärajan tuntumassa aurinkokin saattaa näyttäytyä, jolloin voidaan yltää suunnilleen 11 asteeseen.

Pohjoisempana lumi- ja räntäsadealueella lämpötilat liikkuvat nollan molemmin puolin. Pohjois-Lapissa voi olla hieman viileämpää.

Tämän kevään lämpöennätys mitattiin eilen Raumalla, missä lämpömittari näytti jo kolmeatoista plusastetta.

Jääskeläinen toteaa, että eilen aurinko pääsi paistamaan ihan selkeältäkin taivaalta. Sen sijaan tänään sateet ja pilvisyys hillitsevät lämpötilojen kohoamista.

- Mutta yli kymmenen (asteen) voidaan kyllä nousta, sehän on oikein hyvä lämpötila.

Pääsiäisen paluuliikenne alkaa vilkastua sunnuntaina iltapäivän ja illan aikana. Tieliikennekeskus on arvioinut paluuliikennehuipun osuvan maanantaille.

2024-03-29T06:50:58Z dg43tfdfdgfd