SAMPO TERHO UUDEKSI KULTTUURIJOHTAJAKSI TAMPEREELLE

Antti Haavisto

Entinen ministeri Sampo Terho on valittu Tampereen kulttuurijohtajaksi. Terho aloittaa uudessa tehtävässään toukokuussa.

Tampereen kaupungin tiedotteen mukaan kulttuurijohtaja johtaa palveluryhmää, johon kuuluvat Tampereen kaupunginkirjasto, Tampereen seudun työväenopisto, Tampere Filharmonia, kaupunkikulttuuriyksikkö, historialliset museot sekä Tampereen taidemuseo. Lisäksi kulttuurin palveluryhmän tontilla on kulttuurin toiminta-avustuskokonaisuuden valmistelu ja hallinnointi.

Tehtävään haki 44 ihmistä, joista 13 kutsuttiin haastatteluihin.

- Sampo Terhon johtamiskokemus kansallisista ja kansainvälisistä, erittäin vaativista tehtävistä vakuutti haastattelijat. Hänellä on myös erinomaiset verkostot, Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala perustelee valintaa tiedotteessa.

Terho toimi Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministerinä ensin perussuomalaisissa ja myöhemmin puolueen hajottua Sininen tulevaisuus -ryhmässä. Koulutukseltaan hän on filosofian maisteri.

Terho kertoo tiedotteessa haluavansa olla kulttuurijohtajana mahdollisimman paljon läsnä käytännön työssä ja mukana kulttuuritapahtumissa.

Tampereen kaupungin kulttuurijohtajan avoinna ollutta virkaa on kevään ajan hoitanut kirjastopalvelujohtaja Niina Salmenkangas. Aiempi kulttuurijohtaja Juha Ahonen siirtyi tammikuussa Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtajaksi.

2024-04-22T12:59:11Z dg43tfdfdgfd