USU: OIKEUSKANSLERI EI RYHDY TOIMIIN THL:N PääJOHTAJAN KELPOISUUSVAATIMUSASIASSA

Oikeuskanslerin mukaan sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ei antanut valtioneuvostolle väärää tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtajan kelpoisuusvaatimusasiassa. Ratkaisusta kertoi Uutissuomalainen (USU) torstaina.

Ratkaisu perustuu STM:n antamaan selvitykseen ja THL:ltä pyydettyyn lausuntoon.

Tutkinnan taustalla oli toimitusministeristön viime toukokuussa tekemä päätös, jonka mukaan THL:n pääjohtajalta ei enää jatkossa edellytetä tohtorin tutkintoa.

Asetusta koskevan muistion mukaan asetusehdotus oli valmisteltu STM:ssä yhteistyössä THL:n kanssa ja laitoksen kerrottiin puoltavan muutosehdotusta.

Päätöksen jälkeen kuitenkin uutisoitiin, ettei ministeriö ollut pyytänyt THL:n lausuntoa eikä THL puoltanut kelpoisuusvaatimusten muutosta. Siksi oikeuskansleri päätti tutkia, oliko valtioneuvostolle annettu asetuksen esittelyssä oikeat ja riittävät tiedot.

Oikeuskansleri päätyi toteamaan, ettei ole aihetta epäillä STM:n antaneen valtioneuvostolle virheellisiä tai puutteellisia tietoja päätöstä varten. Näin ollen oikeuskansleri ei ryhdy asiassa jatkotoimenpiteisiin.

2024-03-28T12:49:13Z dg43tfdfdgfd