UUDEN SUOMEN VAALIKONE JULKI – ETSI EHDOKKAASI EUROVAALEISSA

Uuden Suomen europarlamenttivaalikone on nyt auki.

Jos et vielä tiedä, ketä aiot europarlamenttivaaleissa äänestää, ei hätää.

Uuden Suomen eurovaalikone nimittäin auttaa.

Vaalikoneesta löytyy 20 väittämää, joihin jo 160 eri eurovaaliehdokasta on vastannut. Kun vastaat väittämiin itsekin, näet kuka ehdokkaista – ja mikä puolueista – on kanssasi parhaiten samoilla linjoilla.

Se on erinomainen apu äänestyspäätöksen tekemiseen. Pääset vaalikoneeseen myös tästä.

Neljä teemaa

Eurovaalikoneen väittämät on jaettu neljään eri aihekokonaisuuteen. Ne ovat EU:n toiminta, ulko- ja turvallisuuspolitiikka, ympäristö ja ilmasto sekä arvot.

Monipuolinen väittämävalikoima antaa kattavan kuvan ehdokkaiden ajatuksista, arvoista ja poliittisesta linjasta.

Voit vastata väittämiin joko ”täysin eri mieltä”, ”eri mieltä”, ”neutraali”, ”samaa mieltä” tai ”täysin samaa mieltä”. Mitä useampaan väittämään vastaat, sitä tarkempia tuloksia ehdokkaiden sopivuudesta saat.

Kun olet vastannut väittämiin, tulossivulta näet itsellesi parhaiten sopivat ehdokkaat ja puolueet, samoin vähiten sopivat. Näet lisäksi sekä oman että sinulle soveltuvimpien ehdokkaiden sijoittumisen arvokartalla, joka mittaa sijoittumista konservatiivi–liberaali- sekä oikeisto–vasemmisto-akseleilla. Pääset myös halutessasi tutustumaan tarkemmin ehdokkaiden vastauksiin.

Vaalikonetta voi käyttää myös vastaamatta väittämiin itse. Pääset vaalikoneen etusivulta katsomaan suoraan puolueiden arvokarttaa tai vertailemaan eri ehdokkaita, ja lisäksi voit suoraan hakea yksittäisiä ehdokkaita ja tutustua heidän vastauksiinsa.

Eurovaalien aikataulut

Europarlamenttivaalien ehdokasasettelu on vielä kesken. Ehdokasasettelun määräaika umpeutuu vappuaattona 30.4., jonka jälkeen ehdokkaita ei enää voi ilmoittaa vaaleihin. Ehdokasasettelu vahvistetaan 10. toukokuuta, jolloin ehdokkaille annetaan myös vaalin ehdokasnumerot.

Koska ehdokkaita voi vielä tulla lisää, myös Uuden Suomen vaalikoneeseen voi tulla lisää ehdokkaita. On myös mahdollista, joskin epätodennäköistä, että vaalikoneessa on 10. toukokuuta asti joku ehdokas, joka ei lopulta ehdokasasettelun vahvistamisen jälkeen olisikaan ehdolla.

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestäminen on mahdollista 29. toukokuuta alkaen. Ulkomailla ennakkoäänestys päättyy 1. kesäkuuta, kotimaassa 4. kesäkuuta.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 9. kesäkuuta.

TEE VAALIKONE TÄMÄN LINKIN TAKAA.

LUE UUDEN SUOMEN JUTTUJA EUROVAALEIHIN LIITTYEN:

Mille todella annat äänesi, kun äänestät suomalaista? – Uusi Suomi esittelee asetelmat ja Euroopan 7 ryhmää
Suomessa repeää raju vaalitaisto – Tässä ovat asetelmat
Miksi Eurooppa oikeistolaistuu? Oikeistolla on ”salainen ase”, koska pelko leviää
Suomenkin vastustamaa EU-hanketta pusketaan sittenkin eteenpäin – ”Voin vain arvailla motiiveja”
Emmanuel Macron laittoi alulle voiman, joka haastaa koko laitaoikeiston Euroopassa – Hankkeella voi olla järisyttävät vaikutukset
Euroopassa käynnistyi kylmä peli, jonka panokset ovat poikkeuksellisen korkeat – Ursula von der Leyenin toisen kauden hinta voi olla todella karu
Äärioikeiston nousu repii Saksaa, mihin se johtaa? – Tutkijalta kaksi vaihtoehtoa
Riitaisa laitaoikeisto otti suuren askeleen kohti äärilaitaa – Yksi asia voi nyt ratkaista eurovaalien koko tuloksen
Saksassa kytee mullistus, joka uhkaa myös Olaf Scholzia
”Tälle pitää tehdä jotain ennen kuin on liian myöhäistä” – EU-vaikuttamisen konkari huolestui Suomen edustuksesta Euroopan koneistossa
Vladimir Putinin ”joukot jo maassamme” – Euroopassa on käynnissä operaatio, jossa Venäjä on vahvoilla

2024-04-23T09:53:15Z dg43tfdfdgfd