UUTTA TIETOA MAAHANMUUTOSTA: ”LUKEMAT JOPA ENNäTYSVUOTTA KORKEAMPIA”

Tilastokeskuksen mukaan alkuvuonna maahanmuutto on ollut suurempaa kuin viime vuonna, joka oli ennätysvuosi.

Maahanmuutossa viime vuosi oli ennätysvuosi Suomessa. Nyt Tilastokeskus kertoo, että tämän vuoden tammi–maaliskuussa on menty edellisvuodenkin vastaavan ajan yli.

”Ulkomailta muutti Suomeen 14 485 henkeä ja Suomesta ulkomaille 3 063 henkeä. Maahanmuuttoja oli 724 enemmän ja maastamuuttoja 36 enemmän kuin edellisvuoden tammi–maaliskuussa”, Tilastokeskus kertoo.

LUE MYÖS:

Keitä Suomeen nyt muuttaa? Selvitimme ennätyslukujen takana olevien kansalaisuudet

”Vuonna 2023 maahanmuuttojen määrä ja myös nettomaahanmuutto oli tilastointihistorian korkein. Osan kasvusta selitti se, että tilapäisen suojelun nojalla Suomesta oleskeluluvan edellisenä vuonna saaneilla ukrainalaisilla oli mahdollisuus hakea kotikuntaa maaliskuusta alkaen. Nyt tammi- ja helmikuussa lukemat olivat jopa ennätysvuotta korkeampia. Maaliskuussa luvut kuitenkin laskivat viimevuotiseen verrattuna”, Tilastokeskus jatkaa.

Yliaktuaari Joonas Toivolan mukaan Ukrainan kansalaiset olivat myös tämän vuoden tammi–maaliskuussa selvästi suurin maahan muuttaneiden ryhmä. Heitä oli maahanmuuttajista noin 4 700 eli melkein kolmannes.

LUE MYÖS:

”Katsoin Ruotsin dataa ja yllätyin” – Maahanmuuttotilanne ”kääntynyt täysin toisinpäin”
Maahanmuutossa Suomeen piikki, ”jollaista ei ole ikinä nähty historiassa” – Jatkossa +40 000 vuodessa, kuuluu uusi arvio

Tammi–maaliskuussa syntyi 10 739 lasta, mikä on 283 enemmän kuin vastaavaan aikaan vuonna 2023. Kuolleiden määrä oli 15 052, eli 118 vähemmän kuin vuotta aiemmin. Ilman maahanmuuton vaikutusta väkiluku olisi laskenut 4 313:lla.

”Syntyvyys on alkuvuonna pysynyt viime vuoden tasolla, eli se ei ole enää laskenut”, Toivola kertoo.

LUE MYÖS:

Kun Berivan Suleiman tuli Suomeen, hän karttoi poliisia – Nyt vartijana toimivan naisen haaveena on poliisin työ: ”En luovuta”
PS-johtaja tulistui virkamiehen maahanmuuttopuheista – ”Paikka asenteen korjaamiselle”, sanoo Jani Mäkelä
Suomessa on tapahtumassa iso mullistus, ja perussuomalaisten keinot ovat kyseenalaiset

2024-04-25T12:00:49Z dg43tfdfdgfd