VIDEO: UKRAINA KäYTTI MERIDROONEJA, JOISSA OLI R-73 ILMATORJUNTAOHJUKSIA

Magura V5. Kuva: Twitterin uusinta

Ukrainalainen meridrone, joka oli varustettu R-73 ilmatorjuntaohjuksilla, kuvattiin tulevan venäläisten lentokoneiden keskeyttämäksi Mustallamerellä, kuten venäläismediassa julkaistussa videossa nähdään. Kuvat tallentavat hetken, kun drone tekee väistöliikkeitä paetakseen venäläisen Ka-29 helikopterin hyökkäystä.

+ Klikkaa tästä nähdäksesi videon

Videon huomionarvoinen seikka on dronen päällä oleva rakenne, joka muistuttaa neuvostoliittolaista R-73 ilmatorjuntaohjusta. Tämä ohjus, joka on tunnettu lyhyestä kantamastaan, voidaan laukaista sekä maalta että ilmasta, ja se toimii ilman tutkaa, käyttäen omaa lämpöohjausjärjestelmäänsä.

+ Video: Turkkilainen viidennen sukupolven hävittäjä KAAN nousi ilmaan toista kertaa

+ Venäläinen joukkojen kuljettama vene räjähti miinaan Khersonin alueella

Tämän asejärjestelmän erikoisuus dronessa ilmenee ohjuksen hännän erityisessä muotoilussa, joka eroaa aiemmasta R-60 mallista. Laukaisulaite, jossa on kaksi ohjuspaikkaa, on vakautettu ja kääntyvä, mikä vihjaa, että itse ohjus ohjaa kohteen paikannusta.

Erityisen huomionarvoinen yksityiskohta kohtaamisesta on venäläisten julkaisema kuva, joka on otettu helikopterista ja näyttää, että yksi dronen ohjuksista oli jo laukaistu. Vaikka isku venäläiseen Mi-8 helikopteriin epäonnistui, tapaus osoittaa dronen hyökkäyskyvykkyyden.

Vympel R-73 ilmatorjuntaohjus. Kuva: Wikipedia

Drone, joka tunnistettiin nimellä Magura V5, käytettiin myös äskettäin hyökkäykseen venäläisiä aluksia vastaan alueella, ja sitä operoi Ukrainan Puolustustiedustelun Ryhmä 13. Tämä hyökkäys johti venäläisen veneen tuhoamiseen lähellä Chornomorskea Krimillä.

Vaikka drone vaurioitui vakavasti yhteenotossa, mikä johti merkittävään räjähdykseen, näiden “ilmatorjuntameridronien” hyökkäyskyvyt vahvistetaan, ja niillä on potentiaalia iskeä vihollisaluksiin. Lisäksi on paljastettu, että SBU:n erikoisyksikkö mukauttaa SeaBaby meridroneja kantamaan RPV-16 liekinheitinheitintä, laajentaen entisestään asevarusteluaan merioperaatioissa.

Lähde: mil.in.ua. Tämä sisältö on luotu tekoälyn avulla ja toimituksellisen tiimin tarkastama.

O post Video: Ukraina käytti meridrooneja, joissa oli R-73 ilmatorjuntaohjuksia apareceu primeiro em TechBreak.

2024-05-07T09:19:06Z dg43tfdfdgfd