ZOOMAA AIVAN LäHELLE TELEOBJEKTIIVILLA

Kyseessä ei ole varsinainen makrokuvaus, mutta teleobjektiivillakin voi ottaa makroa muistuttavia kuvia vaikkapa pienistä luontokohteista.

Teleobjektiivia käytetään yleensä kaukana olevien kohteiden kuvaamiseen, mutta se soveltuu mainiosti myös lähellä olevien kohteiden lähikuvaamiseen. 

Luontokuvauksessa voit tarkentaa niin pieniin yksityiskohtiin, kuten oksiin ja lehtiin, kuin suurempiinkin kohteisiin, kuten puihin, pensaisiin ja kiviin. 

Teleobjektiivi tuottaa suurilla polttoväleillä lyhyen syväterävyysalueen ja ”tiivistetyn” näkymän, mikä tekee siitä mielenkiintoisen vaihtoehdon varsinaiselle makrokuvaukselle.

  1. Zoomaa lähelle
  2. Käytä suurta aukkoa
  3. Tarkenna tarkasti

Zoomaa lähelle

Teleobjektiivin suurimmat polttovälit tuottavat lyhyimmän syväterävyysalueen ja tiiveimmän näkymän. Zoomaa siis äärimmilleen, jos haluat kuviisi upean bokehin. 

Käytä suurta aukkoa

Myös suljinaukko vaikuttaa merkittävästi syväterävyyteen. Mitä suurempi aukko, sitä enemmän tausta sumentuu. Teleobjektiivien suurin aukko ei yleensä ole kovin suuri, mutta jopa F4.0 tuottaa voimakkaan taustasumennuksen, kun polttoväli on 200 mm tai enemmän.

Muista: Meillä on paljon hyviä tarjouksia, jos haluat tutustua DigiKUVA-lehteen. Löydät kaikki tarjoukset täältä

Tarkenna tarkasti

Tarkennuksen on oltava hyvin terävä, koska lähes kaikki muu kuin se, mihin tarkennat, sumentuu. 

Toisaalta teleobjektiivi tuottaa todella hienon syvyysvaikutelman, jossa terävänä näkyvät kohteet erottuvat kuvista upeasti. 

> Lue myös: Gimbaali on täydellinen varuste kameralaukkuusi

Lue lisää: Kaksi teleobjektiivin toimintoa, jotka kannattaa tuntea

Lue lisää: Näin otat makrokuvia ilman makro-objektiivia

2024-03-29T06:06:11Z dg43tfdfdgfd