AINAKIN KAKSI KUOLI JA YLI 20 HAAVOITTUI VEITSIHYöKKäYKSESSä KIINALAISSAIRAALASSA

AFP

Kiinassa ainakin kaksi ihmistä on kuollut ja yli 20 haavoittunut veitsellä aseistautuneen miehen hyökättyä sairaalaan. Xinhua-uutistoimisto kertoo, että hyökkäys tapahtui tiistaina ennen puoltapäivää paikallista aikaa. Tapahtumapaikka sijaitsee Kiinan lounaisosassa Zhenxiongissa Yunnanin maakunnassa.

Viranomaisten mukaan teosta epäillään paikallista miestä, jonka osuutta selvitetään.

Kiinan valtiollisen The Paper -uutissivuston julkaisemissa kuvissa näkyy mies, joka osoittaa toista miestä veitsellä sairaalan aulassa. Kuvista näkyy myös, kuinka poliisi saapuu paikalle.

Ihmisjoukkoihin kohdistuvat väkivaltaiset hyökkäykset ovat harvinaisia Kiinassa, jossa ampuma-aseiden omistaminen on kansalaisilta kielletty. Maassa on kuitenkin ollut jonkin verran puukotuksia.

Viime elokuussa Yunnanissa kaksi ihmistä kuoli ja seitsemän haavoittui, kun veitsellä aseistautunut mies hyökkäsi ihmisten kimppuun. Miehen kerrottiin kärsineen mielenterveysongelmista.

Kuukautta aiemmin tapahtui Guangdongin maakunnassa sijaitsevassa päiväkodissa puukotus, jossa kuusi ihmistä kuoli ja yksi haavoittui.

2024-05-07T09:58:07Z dg43tfdfdgfd