KOLME MIESTä PIDäTETTIIN KANADASSA SIKHIJOHTAJAN MURHASTA EPäILTYNä: "TäMä TUTKINTA EI PääTY TäHäN"

AFP

Kanadassa poliisi on pidättänyt kolme miestä epäiltyinä viime kesällä tapahtuneesta sikhijohtajan murhasta. Miehet ovat Intian kansalaisia. Miehiä vastaan nostettiin syytteet muun muassa murhasta ja murhan suunnittelemisesta.

Hardeep Singh Nijjarin murha Vancouverissa kiristi Kanadan ja Intian välejä merkittävästi, kun Kanada syytti Intian liittyvän sikhijohtajan murhaan. Intia on kiistänyt väitteet.

Poliisi sanoi tiedotustilaisuudessa perjantaina, että tapauksen tutkinta ei pääty nyt tehtyihin pidätyksiin. Poliisi sanoi olevansa tietoinen, että tapaukseen saattaa liittyä vielä muita osapuolia.

- Tämä tutkinta ei pääty tähän, Mandeep Mooker poliisin murhatutkintaryhmästä sanoi.

Nyt pidätetyistä miehistä kaksi on 22-vuotiaita ja yksi 28-vuotias. He olivat oleskelleet Kanadassa kolmesta viiteen vuotta. Viranomaiset tutkivat uutiskanava CNN:n mukaan nyt sitä, onko kolmikolla kytköksiä Intian hallintoon.

Nijjari ammuttiin sikhitemppelin parkkipaikalle. Intiassa etsintäkuulutetulla Nijjarilla oli yhteyksiä liikkeeseen, joka ajaa itsenäistä valtiota sikheille Punjabiin Intian ja Pakistanin rajalle.

Maiden välit kriisiytyivät siinä määrin, että Kanada veti Intiasta pois kymmeniä diplomaatteja sen jälkeen, kun Intia uhkasi viedä heiltä diplomaattisen koskemattomuuden. Intia keskeytti myös kanadalaisten viisumihakemusten käsittelyn hetkellisesti. Kanada puolestaan karkotti tapauksen vuoksi intialaisdiplomaatin, minkä vuoksi Intia teki saman korkea-arvoiselle kanadalaisdiplomaatille.

Kanadassa elää noin 770 000 sikhiä. Uutistoimisto AFP:n mukaan heistä äänekäs vähemmistö vaatii itsenäistä valtiota.

2024-05-04T00:45:54Z dg43tfdfdgfd