PUOLASSA PIDäTETTY KAKSI MIESTä EPäILTYNä VENäLäISEN OPPOSITIOPOLIITIKON PAHOINPITELYSTä LIETTUASSA

AFP

Puolassa on pidätetty kaksi miestä, joiden epäillään hyökänneen edesmenneen venäläisen oppositiohahmon Aleksei Navalnyin läheisen liittolaisen kimppuun Liettuassa maaliskuussa. Asiasta kertoi Liettuan presidentti Gitanas Nauseda perjantaina.

Puolan pääministeri Donald Tusk puolestaan kertoi, että hyökkäyksen oli oletettavasti määrännyt valkovenäläinen, joka on myös pidätetty. Valkovenäläinen työskenteli venäläisille, Tusk kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Leonid Volkovin kimppuun hyökättiin Liettuan pääkaupungissa Vilnassa hänen kotinsa edustalla 12. maaliskuuta. Volkovia lyötiin useita kertoja vasaralla, ja hän joutui lyhyeksi ajaksi sairaalaan.

Vilnan pääsyyttäjä Justas Laucius sanoi, että epäillyt ovat Puolan kansalaisia. Hänen mukaansa miehet hyökkäsivät Volkovin kimppuun tämän poliittisen toiminnan ja mielipiteiden takia. Miehet pidätettiin Lauciusin mukaan 3. huhtikuuta Varsovassa.

Volkovin kimppuun hyökättiin lähes kuukausi sen jälkeen, kun Navalnyi oli kuollut vankileirillä Siperiassa. Volkov syytti tästä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia.

Volkov sanoi viestipalvelu Telegramissa, ettei tiedä vielä pidätyksen yksityiskohtia. Hän sanoi kuitenkin nähneensä sen energian ja sinnikkyyden, jolla Liettuan poliisi on työskennellyt asian kimpussa.

- Olen hyvin iloinen, että tämä työ tuotti tulosta, hän sanoi.

Liettuan tiedustelupalvelu sanoi hyökkäyksen jälkeen, että se oli todennäköisesti Venäjän järjestämä. Laucius ja Liettuan poliisi kieltäytyivät kuitenkin perjantain lehdistötilaisuudessa sanomasta, oliko heillä todisteita, jotka liittäisivät hyökkäyksen Venäjään.

2024-04-19T13:44:54Z dg43tfdfdgfd