TRUMPIN OIKEUDENKäYNTI JATKUU, ESILLä MAHDOLLINEN SUUKAPULAMääRäYKSEN RIKKOMINEN

AFP

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin rikosoikeudenkäynti jatkuu tänään New Yorkissa. Oikeudessa on määrä järjestää myös kuuleminen siitä, onko Trump halventanut oikeutta maaliskuussa hänelle määrättyyn kommentointioikeuden rajoittamiseen liittyen.

Niin sanotun suukapulamääräyksen mukaan Trump ei saa julkisesti kritisoida muun muassa mahdollisia todistajia, syyttäjiä, oikeudessa työskenteleviä tai mahdollista valamiehistöä.

Tästä huolimatta Trump on omassa Truth Social -sosiaalisen median palvelussaan kutsunut entistä asianajajaansa Michael Cohenia ja pornonäyttelijää Stormy Danielsia muun muassa "valehteleviksi limanuljaskoiksi".

Syyttäjä väittää Trumpin vääristelleen liikeasiakirjoja, jotka koskivat syyttäjän mukaan vuoden 2016 presidentinvaalien alla Danielsille maksettuja 130 000 dollarin niin sanottuja hyssyttelyrahoja.

Sekä Cohenin että Danielsin on määrä todistaa oikeudenkäynnissä.

Trump on ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka joutuu vastaamaan oikeudessa rikossyytteisiin. Trump on kiistänyt häntä kohtaan esitetyt syytteet.

Jos Trump todettaisiin syylliseksi, hän voisi saada vuosien tuomion, mutta asiantuntijat pitävät sakkorangaistusta todennäköisempänä.

2024-04-23T06:44:23Z dg43tfdfdgfd