UKRAINA SANOO PUDOTTANEENSA ENSIMMäISTä KERTAA VENäLäISEN PITKäN MATKAN STRATEGISEN POMMIKONEEN

AFP

Ukrainan asevoimat sanoo pudottaneensa ensimmäistä kertaa sodan aikana venäläisen pitkän matkan strategisen pommikoneen, jota on käytetty risteilyohjusten ampumiseen Ukrainaan.

- Ensimmäistä kertaa ilmatorjuntaohjusyksikkömme yhteistyössä Ukrainan sotilastiedustelun kanssa tuhosivat pitkän matkan strategisen Tu-22M3-pommikoneen, Ukrainan asevoimat kertoi sosiaalisen median lausunnossaan.

Venäjän puolustusministeriö kertoi valtiollisen Tass-uutistoimiston mukaan pommikoneen syöksyneen maahan Stavropolin alueella Venäjän lounaisosissa palatessaan taistelutehtävistä. Koneen miehistö käytti heittoistuimia. Maahansyöksyn syytä ei kerrottu.

Yksi neljästä miehistöön kuuluneesta kuoli ja yksi oli kateissa. Kaksi muuta kuljetettiin sairaalaan, kertoi Stavropolin kuvernööri Vladimir Vladimirov Telegram-viestissään.

Suuri ilmahyökkäys Ukrainan keskiosassa

Yöllä varhain perjantaina Venäjä teki jälleen Ukrainaan suuren ilmahyökkäyksen, jossa kuoli ainakin yhdeksän ihmistä, kertoivat Ukrainan viranomaiset ja maan asevoimat.

Asevoimien mukaan Venäjä ampui Ukrainaan 22 ohjusta ja lähetti 14 taistelulennokkia. Ilmatorjunnan kerrotaan pudottaneen kaikki lennokit ja valtaosan ohjuksista.

Sisäministeriön mukaan iskut tappoivat ainakin kuusi aikuista ja kolme lasta Dnipropetrovskin alueella Ukrainan keskiosassa. Liki 20 ihmistä haavoittui.

Iskun jälkeen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi maansa tarvitsevan ainakin seitsemän Patriot-ilmapuolustusjärjestelmää.

- Tarvitsemme lisää seitsemän Patriot- tai vastaavanlaista ilmapuolustusjärjestelmää -- ja se on vähimmäismäärä, Zelenskyi sanoi Nato-Ukraina-neuvoston kokoukselle.

Hän kehotti Nato-maita kiirehtimään aseiden toimittamista maansa sotaa käyville joukoille.

Ukraina ei Zelenskyin mukaan voi tänä vuonna odottaa päätösten tekemistä. Hän kehottikin Ukrainan tukijoita nopeuttamaan päätöksentekoaan.

2024-04-19T08:29:47Z dg43tfdfdgfd