VENäJä HYöKKäSI TAAS KYMMENILLä OHJUKSILLA UKRAINAN ENERGIANTUOTANTOA VASTAAN

AFP

Venäjä teki lauantain vastaisena yönä jälleen suuren ohjushyökkäyksen, jonka kohteena oli Ukrainan energiainfrastruktuuri, kertoi Ukrainan energiaministeri lauantaina. Hyökkäyksen seurauksena ainakin kahden ihmisen kerrottiin haavoittuneen ja neljän lämpövoimalaitoksen saaneen pahoja vaurioita.

- Vihollinen on jällen kerran iskenyt maamme energiainfrastruktuuriin. Kohteina olivat erityisesti Dnipropetrovskin, Ivano-Frankivskin ja Lvivin alueet, kirjoitti Ukrainan energiaministeri Herman Halushtshenko Facebookissa.

Ukrainan armeijan mukaan Venäjän ampui 34 ohjusta, joista 21 saatiin pudotettua. Puolan pääministerin Donald Tuskin mukaan yksi ohjuksista putosi vain 15 kilometrin päähän maan rajalta.

Lvivin paikallishallinto kehotti asukkaita olemaan käyttämättä paljon sähköä vieviä laitteita kuten pesukoneita ja mikroaaltouuneja aamutuntien aikana, jotta energiaa saataisiin säästettyä. Iskut aiheuttivat sähkökatkoja ja tarvetta säännöstellä energiankäyttöä myös muualla maassa.

Ukraina hyökkäsi Venäjälle lennokeilla

Venäjä väitti puolestaan torjuneensa kymmenittäin taistelulennokkeja lauantain vastaisena yönä maan eteläosassa Krasnodarin alueella ja miehitetyllä Krimillä.

Venäjän puolustusministeriön mukaan liki 70 taistelulennokkia pudotettiin, lähes kaikki Krasnodarissa. Krasnodarin paikallisviranomaisten mukaan lennokkien kohteena olivat öljynjalostamot ja infrastruktuuri.

Viranomaisten mukaan lennokit eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja eivätkä saaneet aikaan laajoja materiaalisia vahinkoja.

Ukrainalainen armeijalähde puolestaan sanoi uutistoimisto AFP:lle, että Ukraina onnistui iskemään kahteen öljynjalostamoon ja yhdelle sotilaslentokentälle Krasnodarin alueella.

Ukraina on viime kuukausien aikana kiihdyttänyt lennokki-iskujaan varsinkin Venäjän energiainfrastruktuuria vastaan. Esimerkiksi Yhdysvallat on ollut huolissaan siitä, että iskut voivat kiihdyttää sotaa ja nostaa öljyn maailmanmarkkinahintaa.

2024-04-27T07:54:28Z dg43tfdfdgfd