KOKEILISITKO "TALOJEN TREFFIPALVELUA"? KEKSELIääSSä HANKKEESSA PYYHKäISTääN VANHOJA RAKENNUKSIA

Sovellus toimii pyyhkäisemällä, kuten treffipalvelut.

Perinteinen Tinder lienee jo suurimmalle osalle vähintäänkin käsitteenä tuttu. Nyt käytössä on kuitenkin niin sanottu "talojen treffipalvelu", sillä Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK on kehitellyt  talomaalta.fi -verkkosivun, jonka tarkoitus on yhdistää maaseudulla tyhjillään olevat rakennukset sekä maallemuutosta haaveilevat ihmiset.

Kyseessä on hanke jossa etsitään uusia käyttäjiä ja käyttätarkoituksia autioituneille ja tyhjillään seisoville taloille. Kohteiden selaaminen toimii treffipalveluista tutulla pyyhkäisytyylillä, ja jokainen talo on ikään kuin oma profiilinsa.

Hanke on ollut käytössä nyt kahden vuoden ajan, mutta herättää yhä mielenkiintoa. MTK:ssa ajatellaan, että useilla kaupunkilaisilla on kaipuu joko uuteen kotiin tai vapaa-ajan asuntoon maaseudulla. Ilmiö tunnistettiin, minkä myötä talojen löytämistä haluttiin helpottaa. Hankkeen projektipäällikkö Janne Tyynismaa sanoo, ettei halu muuttaa maalle ole kadonnut koronapandemian jälkimainingeissa.

”Ihmisten haaveet maallemuutosta elävät vahvana myös koronan jälkeen ja Talo Maalta -palvelulle on kiistaton tarve ja ilmoituksia tulee sivuille säännöllisesti. Tätä palvelua olisin itsekin kaivannut aikoinaan, kun etsimme kotia”, kommentoi Tyynismaa MTK:n tiedotteessa.

Idean omaperäisyys on kerännyt myös kiitosta. Autiotalot ja hiljaiset kiinteistöt hyötykäyttöön -hanke valittiin hiljattain ehdokkaaksi myös Barcelonassa The Innovation in Politics Awards -kilpailussa.

Lue myös: Instagramin uusi toiminto suojelee alaikäisiä

Lue myös: Näet Instagramissa jatkossa vähemmän poliittista sisältöä - Meta muuttaa käytäntöjään

Lähde: MTK

2024-05-07T11:28:56Z dg43tfdfdgfd