YLEN MUSIIKKITOIMITTAJA IRTISANOUTUI PROTESTINA - SYYNä EUROVIISUT

Miikka Koivisto juonsi vaihtoehtomusiikin ohjelmaa Ylellä.

Ylen musiikkitoimittaja Miikka Koivisto on irtisanoutunut Yleltä. Myös muusikkona tunnetun Koiviston irtisanoutumisen syynä on protesti. Hän on juontanut vuodesta 2018 lähtien omaa vaihtoehtomusiikin ohjelmaa Ylellä. 

"Lopetan mun ohjelman YleX:llä protestina YLE:n osallistumiselle Euroviisuihin kansanmurhaa Palestiinassa suorittavan Israelin rinnalla. Suuri kiitos näistä vuosista kuuntelijoille ja kiitos musiikista artisteille! Free Palestine", hän kirjoittaa Instagram-julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä.

Israelin osallistuminen tämän vuoden Euroviisuihin on kuumentanut tunteita ympäri maailmaa. Monet ovat vaatineet Israelin sulkemista ulos kilpailusta Gazan sodan takia, mutta maa on kuitenkin saanut luvan osallistua tämän vuoden Euroviisuihin kaikesta huolimatta. Euroopan yleisradioliitto EBU:n perusteluna on ollut, että laulukilpailu on epäpoliittinen tapahtuma. Koivisto avasi lopetuspäätöstään myös viimeisessä radiolähetyksessään.

- En halua olla tämän asian kanssa edes etäisesti tekemisissä - siksi mulla ei ole oikein muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa työskentely Ylelle. Historia ei tule olemaan näiden viisujen puolella. Minusta tuntuu, että kun aikaa kuluu ja vuosien päästä tätä apaattista hetkeä meidän kulttuurissamme tullaan tarkastelemaan ja analysoimaan, niin kyllä siinä sitten raavitaan päitä, että miten tämäkin päästettiin käymään, hän sanoo viimeisessä lähetyksessään.

Lue myös: Viisuviikko on alkanut - poimi talteen tärkeät päivät ja kellonajat

Lue myös: Yle: Euroviisut vaativat erityisesti tänä vuonna kovia turvatoimia - näin se näkyy kävijöille

Lue myös: Euroviisut julkaisi painokkaan tiedotteen: "Täysin epäreilua"

2024-05-07T13:29:20Z dg43tfdfdgfd