MTV:N UUTISET JA IL: PERUSSUOMALAISTEN KANSANEDUSTAJA VORNANEN ON PIDäTETTY

Nina Törnudd, Minja Viitanen, Karl Koli

MTV:n uutisten ja Iltalehden tietojen mukaan perussuomalaisten kansanedustaja Timo Vornanen on pidätetty.

Vornanen otettiin kiinni neljän aikaan perjantain vastaisena yönä ja hän on nyt pidätettynä, uutisoi MTV:n uutiset myöhään perjantai-iltana.

Seiska uutisoi aiemmin perjantaina, että Vornasta epäillään ammuskelusta Helsingin yössä. Rikosnimikkeenä on lehden mukaan törkeä pahoinpitely ja ampuma-aserikos. MTV:n uutisten tietojen mukaan rikosnimikkeet ovat törkeän pahoinpitelyn yritys ja ampuma-aserikos.

STT ei perjantaina tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtajaa Jukka Larkiota, eikä Helsingin poliisin johtokeskus suostunut kommentoimaan asiaa.

Purra: Tilanne on hyvin vakava

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra sanoi perjantaina STT:lle olevansa hyvin järkyttynyt Seiskan tiedoista.

Seiskan tietojen mukaan epäilty tilanne lähti käyntiin torstai-iltana Helsingissä Bar Ihkussa. Seiskan lähteiden mukaan ampuminen olisi tapahtunut yökerhosta poistumisen jälkeen. Lehden tietojen mukaan käytetty ase oli luvallinen.

STT ei perjantaina tavoittanut kansanedustaja Vornasta kommentoimaan asiaa. STT ei tavoittanut myöskään perussuomalaisten ryhmänjohtaja Jani Mäkelää, joka on avustajansa mukaan palaamassa Japanin-matkalta varhain lauantaiaamuna.

- Saamani tiedon mukaan edustaja Vornanen on ollut osallisena viime yönä jonkinlaiseen välikohtaukseen. Valitettavasti mistään yksityiskohdista minullakaan ei ole tietoa. Eli olen vasta näiden poliisin antamien ensikäden tietojen varassa, Purra sanoi.

Purra kertoi perjantaina, ettei ole ollut yhteydessä Vornaseen itseensä, vaan oli saanut tietonsa poliisilta.

- Olen tietenkin luonnollisesti hyvin järkyttynyt tästä tilanteesta, joka on aivan poikkeuksellinen. Odotan itsekin lisätietoa.

Vuorenpää: Ei tarkkaa tietoa tapahtumista

Myös perussuomalaisten puoluesihteeri Harri Vuorenpää kertoi STT:lle perjantaina, että tiedot tapahtumien kulusta ovat vähäisiä. Hän ei osannut kommentoida esimerkiksi sitä, loukkaantuiko tilanteessa mahdollisesti joku.

- Valitettavasti meillä ei ole tarkkaa tietoa, mitä on tapahtunut. Olemme viranomaistiedotuksen varassa tässä asiassa, Vuorenpää sanoi.

Puolue seuraa Vuorenpään mukaan tilannetta ja odottaa, että viranomaiset selvittävät asiaa.

Riikka Purra ei vielä perjantaina ryhtynyt arvioimaan millaisiin seurauksiin tapaus voisi johtaa.

- Minulla on hyvin vajavaiset tiedot siitä tällä hetkellä. Toivon, että poliisi saa tutkinnan valmiiksi mahdollisimman pian. Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa mitään yksityiskohtaista, mutta luonnollisesti tilanne on hyvin vakava. Silloin sillä on myös vakavat seuraukset.

Seiskan mukaan tapahtumapaikalla olisi ollut mukana myös toinen kansanedustaja. Purra kertoi, ettei hänellä ole tietoa seurueen koostumuksesta.

- Olen ymmärtänyt, että Timo Vornasella oli seurueessa ihmisiä, jotka olivat perussuomalaisia, mutta varmaa tietoa minulla ei ole paikallaolijoista, joten en lähde sen enempää spekuloimaan, sanoi puoluesihteeri Vuorenpää perjantaina.

Kansanedustaja Antikainen: Olin paikalla

Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja Sanna Antikainen kertoi perjantai-iltana viestipalvelu X:ssä Vornasta koskevaan tutkintaan liittyen olleensa paikalla torstaina.

- Olin paikalla eilen ja näin osan välikohtauksesta sivullisena.

- Poliisi tarvitsee nyt työrauhan tapahtumien selvittämiseksi. Omalta osaltani autan poliisia asian selvittämisessä kaikin mahdollisin tavoin, Antikainen kirjoitti.

STT ei perjantai-iltana tavoittanut Antikaista kommentoimaan tapahtunutta.

Seiskan tietojen mukaan Vornasen seurassa ollut kansanedustaja on nimenomaan perussuomalaisten Antikainen. Lehden tietojen mukaan Antikaista ei epäillä rikoksesta.

Siviiliammatiltaan poliisi

Vornanen on 54-vuotias ensimmäisen kauden kansanedustaja Joensuusta. Vornanen on siviiliammatiltaan poliisi Itä-Suomen poliisilaitoksella ja virkanimikkeeltään vanhempi konstaapeli.

Vornanen valittiin kansanedustajaksi viime vuoden eduskuntavaaleissa 6 474 äänellä Savo-Karjalan vaalipiiristä. Vornanen kuuluu tällä hetkellä eduskunnan valtiovarainvaliokuntaan sekä tiedusteluvalvontavaliokuntaan. Hän on varajäsenenä eduskunnan hallintovaliokunnassa. Lisäksi hän on Yleisradion hallintoneuvoston jäsen. Kansanedustajan toimen lisäksi hän on myös Joensuun kaupunginvaltuuston jäsen.

Vornanen kertoo kotisivuillaan työskennelleensä poliisina vuodesta 1993 lähtien. Suurimman osan urastaan hän kertoo työskennelleensä poliisin operatiivisissa kenttätehtävissä järjestysosastossa. Hän on uransa aikana toiminut esimerkiksi poliisiorganisaation työturvallisuuskouluttajana sekä kenttäjohtotehtävissä poliisin operatiivisessa kenttätoiminnassa.

2024-04-26T17:13:07Z dg43tfdfdgfd